Guvernul promite ajutoare familiilor militarilor decedați în accidentul din Argeș

Prima şedinţă a Guvernului Tudose a început, vineri, la Palatul Victoria, miniştrii ţinând un moment de reculegere pentru cei trei militari care au murit, joi noapte, în accidentul din Argeş.

Premierul Mihai Tudose a afirmat că obiectivul său este ca România să devină o ţară care să aibă la dispoziţie toată tehnica necesară pentru astfel de intervenţii de urgenţă pe viitor.

La rândul său, Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut o prezentare a intervenţiei din Argeş şi a măsurilor luate pe parcursul nopţii.

Ministrul de interne, Carmen Dan, promite că, împreună cu Ministerul Apărării va căuta o soluție astfel încât, în România să existe și elicoptere de căutare-salvare pe timp de noapte.

Astfel de aparate de zbor ar fi fost necesare pentru salvarea militarilor aflați în camionul care aseară s-a prăbușit într-o râpă din județul Argeș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

3 militari au murit și alți 9 au fost răniți în urma accidentului petrecut aseară în județul Argeș.

La începutul ședinței de guvern, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu a anunțat că familiile militarilor decedați vor primi ajutoare financiare din partea statului.

Potrivit ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu, Ministerul apărării acordă un ajutor de deces, două solde, și un ajutor de trecere în rezervă, potrivit legislației în vigoare.

”Am făcut calculul, și pentru plutonierul Marjor Toma Mihai Ionuț, suma de 64.309 lei, pentru Catană Emilian, 40.723 lei, și pentru caporal, Toader Petre Cristian, 38.533 lei. Caporalul Catană Emilian George are un copil, care va primi o pensie de 1.056 lei, și familia lui Toader Petre Cristian, o pensie de 774 lei, a anunțat Țuțuianu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ședința de guvern a început cu un moment de reculegere în memoria militarilor decedați în accidentul de camion din județul Argeș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS