Confidenţialitate

Guvernul nu va contesta decizia Curții de Apel București privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Guvernul nu va contesta decizia Curții de Apel București care obligă Executivul să rezolve problema maşinilor parcate neregulamentar.

Hotărârea (care nu e definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile) vine în contextul în care mașinile parcate în locuri nepermise nu mai puteau fi ridicate din mai anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului,  Dan Suciu,  a explicat că se va veni cu o lege care să le permită autorităților locale să acționeze cum doresc în cazul mașinilor parcate ilegal.

Nu vom contesta, evident, această decizie. Aceste norme sau elemente care vizau reglementarea situației erau deja luate în calcul la nivelul Guvernului. Până la urmă, ceea ce poate face Guvernul este să creeze cadrul de reglementare așa încât autoritățile locale să poată lua decizia în cunoștință de cauză și în cadrul legal pentru ridicarea autoturismelor parcate ilegal. Vom vedea, în perioada următoare, dacă venim cu un proiect de lege sau cu o ordonanță de urgență”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Guvernul insistă că nu va exista niciun abuz din partea autorităților.

”Nu vrem ca ridicarea parcărilor să se transforme într-o activitate comercială în așa fel încât să încurajeze ridicarea de mașini. Este un serviciu public, de utilitate publică și trebuie definit și clarificat în acest cadru conceptual al utilității publice pe care Guvernul îl susține. În niciun caz nu vrem să ajungem la vânători de mașini, de dragul de a avea o companie care realizează profit pentru că orice companie trebuie să realizeze profit, nu. Aici e vorba de reglementare așa încât circulația în orașe să nu mai fie îngreunată de o situația de fapt”, a adăugat Dan Suciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, în mai 2015,  Instanța Supremă a decis că nu este legal ca autoturismele să fie ridicate iar şoferii să fie sancţionaţi în baza unor hotărâri ale Consiliilor Locale.

Acum, Ministerul de Interne trebuie să elaboreze un nou regulament.