Guvernul convoacă o reunine de urgență la Timișoara

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat că luni, la Timișoara, în jurul orei 15, 00 va avea loc un comandament pentru situații de urgență la care va participa și premierul Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose pleacă, luni, la Timişoara pentru a participa la comandamentul de urgenţă privind situaţia după furtuna de duminică seară.

Prim-ministrul are mai întâi programată o întâlnire la Palatul Victoria cu operatorii de telefonie mobilă pentru a discuta punerea la punct a unui sistem de avertizare rapid în caz de situaţii de urgenţă şi apoi va pleca spre judeţul Timiş.

Premierul are la ora 11.00 o întâlnire cu toţi operatorii de telefonie mobilă pentru a discuta despre realizarea unui sistem de avertizare rapid pentru ca populaţia să fie înştiinţată cu privire la posibile fenomene meteo extreme.

După această întâlnire, Mihai Tudose va merge la Timişoara pentru a partcipa la comandamentul de urgenţă.

Anunțul a fost făcut de ministrul de interne, Carmen Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se află deja Timişoara pentru a discuta cu autorităţile locale despre efectele furtunii de duminică seară, în urma căreia cinci persoane au murit, 49 au fost rănite, şapte fiind copii, 22 de unităţi de învăţământ au fost afectate, în prezent cursurile fiind suspendate total sau parţial în 15 şcoli şi în 4 grădiniţe. Ulterior Carmen Dan va merge la sediul ISU Timiş.

Ministrul de interne a declarat că sunt discuții pe care le inițiem cu operatorii de telefonie mobilă: Locuitorii zonelor afectate de furtuni ar urma să primească sms-uri cu informațiile de care au nevoie și cu instrucțiunile pe care trebuie să le urmeze în astfel de situații. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni dimineaţă, la postul public de radio, că începând de azi se lucrează la un sistem de avertizare rapid al populaţiei în cazul unor situaţii de urgenţă. Atenţionarea ar urma să fie emisă la nivel guvernamental, să fie preluată de operatorii de telefonie mobilă şi distribuită pe releele din zona semnalată unde ar urma să aibă loc fenomene meteo extreme.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a cerut elaborarea de urgenţă a unui astfel de sistem, dar şi evaluarea modului în care s-au desfăşurat operaţiunile şi în care au comunicat instituţiile în cazul furtunilor de duminică seară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS