Confidenţialitate

Guvernul a aprobat regulile de funcționare a centrelor de vaccinare anti-Covid | AUDIO

În centrele de vaccinare, cine are temperatura peste 37,3 grade nu va fi lasăt să intre, asta prevede ordinul aprobat astăzi privind funcționarea centrelor de vaccinare.

Programările se vor putea face on-line, prin telefon, la medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială.

Vor fi cinci tipuri de centre de vaccinare: fixe – majoritatea în spitale; caravane, echipe mobile de vaccinare, centre de tip drive-through pentru marile orașe și la medicul de familie – în funcție de tipul vaccinului.

În centrele fixe, cum ar sălile de sport sau pavilioanele dedicate expozițiilor, vor fi circuite bine stabilite.

La intrare în centru va fi verificată temperatura și nu vor fi lăsate să intre persoanele care au temperatura peste 37,3 grade C.

La recepție, este verificată programarea pe baza cărții de identitate. Persoana programată are de completat și un chestionar de triaj. Printre întrebări: dacă are alergii, probleme de sănătate în momentul respectiv sau dacă a mai făcut vreun vaccin în ultimele 4 săptămâni.

După vaccinare, se așteaptă 15 minute în spațiul de supraveghere pentru a observa dacă apar reacții adverse.

În prima etapă, vor fi vaccinate cadrele medicale. În a doua etapă, persoanele din grupa de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, iar în a treia etapă – restul populației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu