Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară

Membrii Guvernului au aprobat rectificarea bugetară prezentată, la începutul şedinţei de miercuri, de către ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, care a anunţat că a doua rectificare bugetară pe anul în curs este tot una pozitivă.

România este prima ţară din Europa ca şi creştere economică. Este a doua rectificare, de asemenea pozitivă. A avut la baza consultări cu toate ministerele”, a afirmat şi ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Vor pierde bani Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii și Ministerul Mediului.

Vor primi însă bani în plus Ministerul Muncii, Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției și Ministerul Educației.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a amintit de creșterea economică peste așteptări din trimestrul al treilea comparativ cu aceeași perioadă din 2016.

„O veste foarte bună pe care o ştiţi sau proastă pentru cei care ne doreau sfârşitul tragic în chinuri, avem 8,8 creştere economică pe trimestrul doi, ceea ce ne face optimişti chiar spre 6 creştere totală pe 2017. Nu numai că n-am murit, cum ziceau unii, suntem pe locul trei în lume. Exerciţiul bugetar de anul acesta se va închide sub 3% aşa cum va reieşi şi din prezentarea ministrului Mişa de astăzi, şi nici pe anul viitor nu stăm foarte rău, dimpotrivă, cifrele arată foarte bine”, a declarat primul ministrul înaintea şedinţei de Guvern.

Șeful Guvernului a dat, de asemenea, asigurări că România nu va depăși anul acesta ținta de deficit de 3 la sută:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS