Confidenţialitate

Guma de mestecat slabeşte

Oamenii de ştiinţă de la trei centre diferite din Statele Unite au demonstrat că există o legătură între mestecarea gumei fără zahăr şi evitarea gustărilor pe parcursul unei zile.

Au participat la studiu mai bine de o sută de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani, toţi mari amatori de gumă.

Participanţii la studiu au completat chestionare în care au notat nivelul senzaţiei de foame resimţite, pe cel al energiei şi al poftei de snack-suri.

Per total, cei care au mestecat gumă au raportat mai puţine episoade de foame şi poftă ‘de dulce’, ei declarându-se mult mai energici pe parcursul unei zile.

Cercetătorii au concluzionat că mestecatul gumei poate controla apetitul şi reduce pofta de gustări de tot felul.

Ţinând cont de numărul mic de calorii conţinut de o lamă de gumă, 5 calorii, în general, se poate conchide că guma de mestecat poate avea efecte pe termen lung.

Totuşi, potrivit specialistului american Margaret Furtado, trebuie să se ţină seamă dacă guma de mestecat are ca principal ingredient sorbitolul el poate cauza balonări şi chiar diaree, dacă se consuma cantităţi mari de gumă fără a se face mişcare.