Sorin Grindeanu: Ca premier al acestei țări, îmi cer scuze că trecem prin asta – VIDEO

Primul ministru Sorin Grindeanu a vorbit în parlament, după prezentarea moțiunii de cenzură, despre momentul în care se discută această moțiune și despre posibilele efecte asupra încrederii mediului de afaceri în România, dar și asupra încrederii partenerilor externi în Guvern.

„Mi-as fi dorit ca astăzi să fi invitat opoziţia să ne critice proiectele, nu să ne certăm unii cu alţii în interiorul aceluiaşi partid”.

„Suntem într-un moment în care partenerii externi se uită la noi cu încredere. Această criză artificială vine în cel mai prost moment pentru România, când lucrurile mergeau clar, într-o direcție foarte bună” – a spus Sorin Grindeanu.

El a dăugat că România se află în cel mai de neînţeles moment. „Gândiţi-vă bine de ce suntem aici cu toată Europa uitându-se la noi”.

El le-a cerut parlamentarilor PSD să nu le fie frică și să voteze împotriva moțiunii.

”Vă spun cât se poate de deschis, eu nu înţeleg de ce suntem azi în Parlament şi cred că nici românii nu înţeleg asta, nu înţeleg de ce atâta scandal în PSD . Lucrurile şi guvernarea merg foarte bine. Mă uit la dumneavoastră şi văd că mare parte nu înţelegeţi. O să mă întrebaţi de ce premierul dă atâtea explicaţii despre viaţa internă a PSD. Pentru că în 21 de ani mă aflu în cel mai de neînţeles moment, când Liviu Dragnea depune moţiune împotriva propriului guvern, fără să ne ceară opoziţia”, a spus Grindeanu.

”Am luat decizia să nu demisionez pentru că făceam două greşeli uriaşe. Nu am demisionat pentru că PSD riscă să piardă guvernarea şi să ajungă iarăşi la decizia preşedintelui Iohannis. Am considerat că România se afla săptămâna trecută la o răscruce – ne puteam întoarce la epoca de dinainte 1989 sau să ne gândim la viitorul copiilor. Nu îmi doresc să ne întoarcem în trecut”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS