Confidenţialitate

Greva de la Hollywood amână lansarea producției ”Dune 2”

Greva de la Hollywood duce la amânarea lansării unor noi filme. Mult așteptata producție ”Dune 2” care trebuia să aibă premiera în noiembrie… va fi lansată abia în martie anul viitor, anunță studioul Warner Bros.

Din cauza grevei, actorii nu pot participa la niciun eveniment de prezentae a filmelor.

Continuarea ecranizării ”Dune” ar fi trebuit să aibă premiera în luna noiembrie iar cinematografele din întreagă lume se pregăteau pentru această lansare.

Acum, greva dă peste cap planurile industriei. Warner Bros a decis să mute premiera în martie anul viitor. Filmul îi are în rolurile principale pe Timothée Chalamet, Austin Butler, Zendaya, Rebecca Ferguson, Christopher Walken și mulți alții.

Au fost noi discuții zilele trecute între scenariştii aflaţi în grevă de la Hollywood şi cei mai importanţi directori ai marilor studiouriouri de la Hollywood și platforme de conținut video, fără vreun succes. Drept urmare greva scenariștilor continuă. Aceștia sunt supărați de intenția studiourilor de a folosi inteligența artificială în locul lor. La acest demers s-au alăturat și actorii de la Hollywood care nu participă la evenimentele de lansare a producțiilor.

În iulie, actorii din distribuţia “Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan, au plecat de la premiera peliculei, în timpul desfăşurării evenimentului, în semn de solidaritate cu greva care tocmai fusese anunţată oficial de către sindicatul actorilor de la Hollywood.

Amenințate sunt și premierele altor filme: Godzilla x Kong: The New Empire, The Color Purple sau Aquaman and the Lost Kingdom.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Hollywood, la 3 săptămâni de la debutul grevei: Merryl Streep şi George Clooney coordonează o campanie de donaţii pentru actorii care protestează | AUDIO