Confidenţialitate

Hollywood, la 3 săptămâni de la debutul grevei: Merryl Streep şi George Clooney coordonează o campanie de donaţii pentru actorii care protestează | AUDIO

Greva actorilor și scenariștilor de la Hollywood se apropie de 3 săptămâni: Merryl Streep şi George Clooney coordonează o campanie de donaţii pentru actorii aflați în grevă. Acțiunile de protest – inclusiv marșuri și mitinguri – vizează creșterea salariilor minime în acest sector puternic afectat de explozia rețelelor de streaming.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Actorii Merryl Streep şi George Clooney, cărora li s-au alăturat celebrităţi precum Matt Damon şi Oprah Winfrey, au contribuit la strângerea a peste 15 milioane de dolari în ultimele trei săptămâni în sprijinul actorilor aflaţi în grevă, scrie The New York Times după ce revista Variety ridicase întrebarea de ce actorii de top, cei foarte bine plătiți, nu se alătură sau nu par să se alăture protestelor.

„Îmi amintesc de zilele mele ca ospătar, femeie de serviciu, dactilografă, chiar şi de perioada petrecută la coada de şomaj”, a declarat Merryl Streep. „Sunt norocoasă să îi pot susţine pe cei care vor lupta într-o acţiune îndelungată împotriva lui Goliat”– a precizat actrița.

George Clooney a adăugat: „Am stat pe umerii unor oameni ca Bette Davis şi Jimmy Cagney, şi este timpul ca generaţia noastră să dea ceva înapoi”.

Cei doi au donat fiecare câte un milion de dolari şi apoi au început să facă lobby pe lângă celelalte vedete de la Hollywood cu cele mai mari venituri pentru contribuţii.

Alte opt vedete – între care Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Julia Roberts și Arnold Schwarzenegger – au donat 1 milion de dolari sau mai mult, alături de două cupluri de vedete: Jennifer Lopez şi Ben Affleck, respective Ryan Reynolds şi Blake Lively.

Preşedinta sindicatului actorilor, Fran Drescher, a vorbit săptămâna aceasta, marți, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local din New York, despre studiourile „conduse de lăcomie”.

A arătat că unii actori sunt foarte bine plătiţi, dar că 86% dintre cei 160.000 de membri ai sindicatului câştigă mai puţin de 26.500 de dolari pe an.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Filmările pentru documentarul despre F1, întrerupte după ce Brad Pitt a intrat în grevă | AUDIO