Confidenţialitate

Greatest Boy Bands: Boyzone – VIDEO

În 1993 managerul Louis Walsh făcea un anunț pentru înființarea unei noi trupe de băieți, ”Take That în varianta irlandeză”.

Anunțul a fost publicat în mai multe ziare din Irlanda, iar la audiții s-au prezentat peste 300 de cântăreți, unul dintre aceștia fiind chiar Colin Farrell, atunci în vârstă de doar 17 ani.

Louis Walsh a declarat că Ronan Keating a fost cel care s-a împotrivit ca Farrell să se alăture grupului din cauza problemelor pe care acesta le avea încă de atunci cu drogurile și consumul de acool.

În urma audițiilor au fost aleși șase băieți: Ronan Keating, Stephen Gately, Keith Duffy, Richard Rock, Shane Lynch și Mark Walton.

Chiar dacă la început cântau în baruri și în cluburi, au atins rapid culmile succesului când “No Matter What” a devenit single-ul cel mai bine vândut al trupei, cu peste patru milioane de copii în toată lumea și a fost votat cântecul anului în 1998.

Inițial, piesa a fost scrisă pentru musicalul “Whistle Down the Wind” în 1996, dar a cunoscut un succes fulminant odată cu popularizarea făcută de Boyzone, astfel încât a fost înregistrată chiar și de Meat Loaf, iar în concerte au cântat-o alături de Luciano Pavarotti.

Piese ca “Picture of you”, “Words”, “When you say nothing at all” au făcut ca cei de la Boyzone să fie prima trupă irlandeză cu patru hituri No 1 în topurile din Marea Britanie.

Istoria trupei Boyzone are și un episod tragic. Data de 10 octombrie 2009 a rămas înscrisă cu litere negre în inimile membrilor formației și ale fanilor. Stephen Gately a încetat din viață la vârsta de numai 33 de ani, în urma unui edem pulmonar.În memoria lui, membrii trupei au lansat în 2010 albumul “Brother” care include și două piese înregistrate de Gately înaintea decesului.

În ciuda ostacolelor, Boyzone își scrie povestea până la capăt. Actualii membri ai formației, While Shane, Ronan Keating, Mickey Graham și Keith Duffy continuă să țină concerte în toată lumea. În vara acestui an au avut 12 concerte în Asia, Anglia și Scoția și au anuțat deja că pregătesc pentru anul 2017 un mare turneu care să marcheze aniversarea celor 25 de ani de când a luat naștere Boyzone.