Confidenţialitate

Gorj: Un elev trebuie să repete anul școlar. A fost declarat repetent pentru că nu s-a putut conecta la tabletă în pandemie și nu l-a ajutat nimeni

Un elev din Gorj nu va uita prea curând pandemia de Covid 19. Băiatul a fost declarat repetent în timpul anului școlar 2019-2020, pentru că nu a participat la învățământul online. Nu a știut să se conecteze la tabletă pentru participarea la cursurile online, iar profesorii nu l-au ajutat.

Deși, judecătorii din România i-au anulat decizia prin care a fost declarat repetent, băiatul, faptic, a repetat anul și se află acum într-o clasă mai mică.

Băiatul este elev la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Acum este în clasa a VII-a, deși colegii lui sunt cu un an mai mare.

Totul s-a întâmplat în timpul anului școlar 2019-2020, atunci când s-a trecut de la învățământul față în față la cel online.

Era în clasa a V-a și, deși deținea o tabletă, părinții și elevul nu au reușit să se conecteze la platforma online pentru participarea la cursuri.

A fost declarat repetent, iar părinții și-au căutat dreptatea în instanță, timp în care elevul a repetat anul școlar.

Anul trecut, judecătorii din Gorj i-au dat dreptate și, în urmă cu o lună, s-a pronunțat și decizia definitivă, însă aceasta nu modifică decât mențiunile făcute în catalog și în foaia matricolă.

Părinții au mai cerut și promovarea copilului într-o clasă superioară, însă instanța nu a aprobat acest lucru, pe motiv că nu poate acționa retroactiv.

Citește și: Ce decizii a luat ministrul Educației după consultările cu sindicatele. Schimbări la Bacalaureat, admiterea în licee și educația elevilor cu nevoi speciale

Foto: Unsplash