Confidenţialitate

Asociația Elevilor din Constanța îl acuză pe inspectorul general școlar că mușamalizează abuzul sexual în școli și îi cere demisia | AUDIO

Un dosar în care un profesor de liceu din județul Constanța este judecat în stare de arest pentru corupere sexuală a minorilor în formă continuată este readus în atenție de Asociația Elevilor din Constanța. Elevii îl acuză pe inspectorul general școlar că mușamalizează abuzul sexual în școli și îi cer demisia. Acesta se apără și spune că a respectat legea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesorul de la liceul din Dobromir a fost arestat în luna aprilie în urma unei plîngeri la poliție a directoarei școlii după ce a aflat că acesta obișnuia să atingă elevii într-un mod necuviincios.

Adunase imagini surprinse pe camerele de supraveghere. Profesorul a fost trimis în judecată în stare de arest. Acum, Asociația Elevilor din Constanța trimite un comunicat de presă prin care cere Ministerului Educației demiterea de urgență a inspectorului școlar general Sorin Mihai pentru tentativa de mușamalizare a cazurilor de abuz sexual de la liceul din Dobromir.

Asta după ce elevii au aflat că „la acest moment inspectorul general este cercetat penal pentru infracțiunea de omisiune a sesizării în prezentul dosar”. Șeful Inspectoratului Școlar Constanța, Sorin Mihai, susține însă că a fost chemat la audieri încă de când a început cercetarea în dosar.

El a declarat pentru Europa FM că ISJ ar fi făcut sesizarea dacă directoarea i-ar fi adus probe concludente pe care i le-ar fi cerut, de altfel, dar nu le-a mai primit. Oricum ceruse ca școala să decidă în privința demersurilor judiciare, ceea ce s-a și întamplat.

Inspectorul general a mai precizat că despre povestea profesorului arestat și despre demersurile în instanță a trimis un raport și la Ministerul Educației.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Director executiv World Vision Romania: „Un copil care nu este iubit este un copil care nu are speranță și nu are viață” | VIDEO