Gorj: Masca devine obligatorie în spațiile deschise din 1 august

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj a decis, vineri seara, că masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din 1 august. Vineri a fost decisă și suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a propus instituirea obligativităţii purtării măştilor de protecţie şi păstrarea distanţării pentru toate persoanele prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe; parcările din apropierea pieţelor; staţiile mijloacelor de transport în comun; zonele de promenadă, zona de centru şi parcurile din municipiul Tg-Jiu şi din oraşele/comunele din judeţul Gorj.

Sunt exceptate de la măsura obligativităţii purtării măştilor de protecţie în zonele menţionate persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditate crescută, dar și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Puteți verifica lista actualizată a județelor în care purtarea măștii de protecție este obligatorie și în spațiile deschise la adresa www.europafm.ro/mascaobligatorie

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS