Confidenţialitate

Gorj: Două centre de vaccinare anti-COVID, pe stadion. Un al treilea, într-o sală de sport | AUDIO

La Târgu-Jiu, autoritățile au decis ca două centre de vaccinare anti-COVID, din cele 20 care vor fi deschise în tot județul, să funcționeze în incinta stadionului municipal. Al 3-lea centru de vaccinare va funcționa într-o sală de sport a unei școli din localitate.

De altfel, toate cele 20 de centre de vaccinare împotriva COVID-19 vor funcționa în alte spații decât spitalele. Două dintre ele, vor fi deschise în incinta stadionului municipal din Târgu-Jiu.

Acolo, sunt efectuate acum anchetele epidemiologice din tot județul. S-au mutat în această locație, întrucât Direcția de Sănătate Publică nu deține spațiu suficient.

Stadionul din Târgu-Jiu a fost inaugurat în toamna anului trecut și a costat 25 de milioane de euro, bani veniți de la Guvern.

Clădirea a rămas neocupată pentru că la licitațiile pentru închirierea spațiilor nu s-au prezentat agenții economici, fiind și anul pandemiei.

Al treilea centru de vaccinare din Târgu-Jiu va fi amenajat în sala de sport a unei școli gimnaziale. Și celelalte centre până la 20, care vor fi deschise în alte localități ale județului, vor funcționa în săli de spot sau cămine culturale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin