Confidenţialitate

Good Routine®: 3 PENTRU O PROVOCARE | ”Adevărul e că am ajuns la concluzia ca încercând să găsesc timp ca să fac activități relaxante, o să devin și mai puțin relaxat”

În campania ”Good Routine®: 3 PENTRU O PROVOCARE”, provocarea pentru RELAXARE a fost acceptată de Sabin, din Cluj-Napoca, un tânăr tătic pentru care viața de familie vine cu multe încercări și prea puține ore într-o zi pentru a le face față.

”Știu că în discuția noastră de acum o săptămână am zis că îmi propun ca în cadrul acestei provocări să încerc să revin la programul meu inițial, ca să am și timp pentru mine, de distracție. Momentan, asta ar fi o utopie. Se pare că am fost cam optimist și nerealist.

Adevărul e că am ajuns la concluzia ca încercând să găsesc timp ca să fac activități relaxante, o să devin și mai puțin relaxat din cauză că mi-e greu să reușesc. Ziua are prea puține ore pentru toate astea. După cum ziceam, viața cu copii mici e plină de surprize.

Mă gândeam sa încerc o nouă abordare. În loc să mă frustrez în a găsi timp ca să fac activități relaxante (alergare, joc pe PC, etc.), voi încerca să găsesc relaxarea din interior. Mark Manson (The subtle art of not giving a f*ck) zicea la un moment dat că lucrurile astea sunt contra-intuitive: cu cât încerci mai mult să te relaxezi, în cazul meu, cu atât mai mult îi spui subconștientului tău că nu ești relaxat.

Așa că voi încerca să găsesc o modalitate de a fi relaxat în ceea ce am de făcut (treburi gospodărești, avut grijă de casă și de familie, ieșit cu copiii pe afară, etc.). Voi încerca să îmi găsesc pacea interioară și să tratez lucrurile cu relaxare și bună dispoziție.

De luni am reînceput practica meditașiei. 5 minute pe zi, chiar dacă trebuie să ma închid în baie pentru asta.

Azi am fost la o ședință de terapie Bowen. Sper să îmi aducă o stare de liniște care să mă ajute să trec mai ușor peste momentele mai puțin plăcute și nerelaxante.

Bineînțeles, o sa mai ies și la alergat, dar nu o sa mă stresez prea tare în a forța lucrurile în sensul ăsta.

O să încerc să mă bucur mai mult de cele 5-10 minute de savurat cafeaua în liniște, de o masa în tihnă, de un scroll pe Facebook sau de o repriză dintr-un meci de fotbal. Sau de reprizele scurte de TV între diferitele activități de prin casă.

Cred că ar trebui să mă simt mai relaxat dacă o să reușesc să apreciez astfel de momente la adevărata lor valoare. Cred că asta e marea provocare”, spune Sabin.