Confidenţialitate

Gigi Căciuleanu, despre cum a devenit profesor de dans – VIDEO

Gigi Căciuleanu a vorbit la emisiunea La Radio cu Andreea Esca despre cum a ajuns profesor la cea mai importantă şcoală de dans din Europa. 

“Am plecat pentru că toată lumea voia să plece la un moment dat. Eu voiam mai puţin să plec. Mi-am dat seama că dacă rămâneam nu aveam posibilitatea să mă dezvolt pentru că trebuia să călătoreşti. Când faci meseria asta trebuie să umbli, să călătoreşti, nu numai din scenă în scenă, ci din ţară în ţară.

Marea mea mândrie este că primul meu contract din străinătate a fost la Pina Bausch, imediat al doilea a fost la Rosella Hightower, la Cannes, la Centrul Internaţional care era pe vremea aceea unul dintre singurele şi marile centre de dans, nu numai clasic, de dans în general din Europa şi din Franţa. M-au luat ca profesor.

Am putut să fiu luat de aceşti oameni, m-au văzut dansând, e adevărat. Şi atunci au zis să vin să predau ceea ce dansez. Eu nu ştiam să predau atunci.

Îmi amintesc când mi-a zis Rosella Hightower să predau la ea la centru, m-am dus cu Ruxandra Racoviţă pe plajă şi hai să inventăm o clasă. Am început să inventez nişte mişcări pe care le foloseam eu, dar niciodată nu am putut preda ceea ce fac. Am avut această baftă să fiu luat aşa cum sunt”, a declarat Gigi Căciuleanu, la Europa FM.

Gigi Căciuleanu o întâlneşte în anul 1973 pe Rosella Hightower cu ajutorul căreia creează compania Studioul de Dans Contemporan la Grand théâtre de NancyFranţa, companie care devine ulterior Ballets de Lorraine – Danse Contemporaine de France, susţinut de către Ministerul Francez de Cultură.