Confidenţialitate

Germania a primit luni 6 pacienți COVID din România. Arafat: „Maine vor fi transferați alți 6 pacienți, iar miercuri încă 6” | AUDIO

Germania este a patra țară care va primi pacienți COVID din România. Șase bolnavi care au nevoie de terapie intensivă au fost transferați astăzi. Pacienții au fost aleși de medicii din Germania – sosiți în România săptămâna trecută.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni că: „Ce se întâmplă acum ne arată ce înseamnă să ai prieteni. Am văzut în ultima perioadă foarte mult sprijin și este clar că prietenii la nevoie se cunosc. În acest moment asistăm la un sprijin venit în momente grele, sprijin care a inclus atât medicamente, cât și preluarea pacienților”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pacienții ajung în 4 spitale din Germania. În total, 18 bolnavi COVID vor fi transferați în această țară.

„Planul este ca mâine să fie încă un transfer tot cu șase pacienți, dar de data aceasta cu un avion al Forțelor Aeriene Române, cu o echipă din cadrul SMURD și din cadrul Serviciilor Medicale ale Ministerului Apărării din România. Iar poimâine (n.r. miercuri, 3 noiembrie 2021) din nou șase pacienți”, a adăugat Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Campanie de vaccinare inițiată de Ministerul Tineretului și Sportului: „Campioni pentru viață”. Sportivii spun de ce au ales să se vaccineze anti-COVID | AUDIO