George Cooney se teme pentru viaţa soţie sale, ameninţată cu moartea

George Clooney a luat o decizie extremă după ce, în ultimele luni, soția sa, avocata pentru drepturile omului Amal Alamuddin, a fost amenințată cu moartea.

Actorul american a transformat reşedinţa pe care cei doi o deţin în Marea Britanie într-o fortăreaţă, scrie lepoint.fr, citată de News.ro.

Ameninţările primite de Amal Alamuddin ar avea legătură cu implicarea ei în apărarea în justiţie a fostului preşedinte din Maldive, Mohamed Nasheed, care a fost forţat să demisioneze, apoi condamnat la închisoare, în 2015, „pentru terorism”.

A fost un proces controversat, care a făcut ca Amal Alamuddin să devină o ţintă ideală, afirmă lepoint.fr.

În septembrie, unul dintre tinerii avocaţi ai preşedintelui Nasheed a fost victima unei agresiuni cu armă albă, comisă în capitala din Maldive, în urma căreia a fost pe punctul de a-şi pierde viaţa.

„Amal a primit în ultima vreme ameninţări cu moartea, asociate cu faptul că l-a apărat în instanţă pe preşedintele din Maldive, Mohamed Nasheed”, scrie presa anglo-saxonă.

„Soţii Clooney au fost forţaţi să ia măsuri drastice pentru a-şi apăra proprietatea din Berkshire. Amal şi George au fost sfătuiţi să nu se deplaseze fără gărzi de corp şi să fie însoţiţi de bodyguarzi atunci când merg la restaurantele din apropiere”, afirmă International Business Times.

George Clooney şi-a transformat reşedinţa pe care o deţine în comitatul Berkshire, din Marea Britanie, într-o fortăreaţă. Proprietatea este înconjurată de râuri şi şanţuri naturale, fapt ce permite proprietarilor să îi ţină pe curioşi la distanţă. Dar, pentru un plus de siguranţă, George Clooney a adăugat domeniului său un set de camere video extrem de sofisticate şi şi-a „blindat” căile de acces, după negocieri prealabile cu vecinii.

Potrivit presei americane, cuplul de vedete şi-a amenajat încă din prima zi în care s-au mutat în reşedinţă o „cameră de refugiu” – o încăpere blindată, în care proprietarii unei case pot să se refugieze în cazul pătrunderii în locuinţă a unui grup de agresori. Camera de refugiu a soţilor Clooney a fost înzestrată cu echipamente împotriva incendiilor şi este rezistentă la explozii.