GALAȚI: Un baton proteic 100% eco va reprezenta România la o competiție eco, la Londra

Un baton proteic 100% eco, produs de studenții la Chimie Alimentară din Galați, va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiții de produse alimentare ecologice din Europa, care va avea loc în septembrie, la Londra.

Inventatorii batonului proteic au câștigat selecția națională Ecotrophelia 2017 – după cum transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Batonul proteic premiat este rodul muncii de cercetare de peste un an a unei echipe de studenți și profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați.

Botezat ”Hiprobar”, batonul este un produs echilibrat din punct de vedere nutritiv, destinat nu doar sportivilor, ci întregii populații active.

Conține un izolat proteic din soia și un concentrat proteic din zer, dar și alune, miere de albine, ulei de cocos, merișoare, ceea ce îi conferă produsului un conținut ridicat de fibră și de antioxidanți.

Ca să fie și mai atractiv, batonul are o glazură de ciocolată 100% ecologică.

De menționat este faptul că Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați a participat la toate cele cinci ediții din România ale Ecotrophelia, una dintre cele mai prestigioase competiții de inovare în domeniul alimentației ecologice din Europa și a câștigat de două ori selecția națională. În septembrie, echipa de la Galați merge la Londra pentru a reprezenta România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS