Confidenţialitate

Galați: Trei persoane și o fundație, acuzate de ucidere din culpă în cazul copilului strivit de o placă de beton pe Stadionul Dunărea | AUDIO

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a pus oficial sub acuzare trei persoane și o fundație în cazul morții unui copil din Vaslui, care, anul trecut, a fost strivit de o placă din beton, desprinsă din gardul celui mai mare stadion din Galați. Toți inculpații sunt acuzați de ucidere din culpă.

Fundația Sportul Gălățean, cea care gestionează bazele sportive ale municipalității, este acuzată de ucidere din culpă. Potrivit procurorilor, organizația nu a respectat măsurile prevăzute de lege atunci când a pus stadionul Dunărea 2 la dispoziția organizatorilor competiției în timpul căreia a murit băiețelul de 10 ani, venit din Vaslui.

Aceeași acuzație i se aduce și președintelui Fundației care administrează bazele sportive publice din Galați, pentru că nu s-a asigurat că stadionul pe care urma să se desfășoare competiția nu pune în pericol viața sau integritatea corporală ale participanților.

Sub acuzare a fost pus și antrenorul clubului de fotbal din care făcea parte copilul strivit de placa din beton. Acesta este învinuit de procurori nu l-a supravegheat pe băiat în pauza competiției, iar copilul a încercat să iasă de pe stadion, printr-o gaură din gard, pentru a-și satisface necesitățile fiziologice, moment în care a fost lovit mortal de placa din beton, care s-a prăbușit peste el.

Și organizatorul competiției, reprezentantul unui club sportiv din Galați, a fost acuzat de ucidere din culpă fiindcă nu s-a asigurat că stadionul pe care îl închiriase cu titlu gratuit este sigur pentru participanți.

Pe 24 aprilie 2021, un băiețel de 10 ani, a murit, după ce a fost strivit de o placă din beton, pe stadionul Dunărea 2 din Galați. Copilul originar din Vaslui a murit în scurt timp la spital.

Autor: Emanuela Turcu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.