Confidenţialitate

Galați: Șofer de TIR aproape de comă alcoolică, urmărit ca-n filme

Un şofer de TIR din Republica Belarus a fost reținut, după ce, în cursul nopţii, a lovit cu autovehiculul de mare tonaj mai multe persoane şi maşini pe o stradă din municipiul Galaţi.

Şoferul a fost urmărit de către poliţişti pe străzile municipiului Galaţi, după ce a ieșit din vama Galați, din Port Docuri. A gonit pe contrasens potrivit unui martor care a și alertat poliția la 112.

Șoferul a lovit cu TIR-ul mai multe maşini dar şi doi bicicliști. Din fericire, nu au avut nevoie de spitalizare. Șoferul a refuzat să oprească la toate semnalele polițiștilor și chiar a lovit și o mașină de poliție. Când a fost prins, a lovit și un polițist, după ce s-a dat jos din mașină. Potrivit analizelor de sânge, avea o alcoolemie de 2,15 la mie, aproape de comă alcoolică.

După ce a fost prins, el a fost dus la audieri şi este cercetat pentru trei tentative de omor, dar şi pentru alte infracţiuni. A fost reținut de Tribunalul Galați pentru 4 tentative de omor, două acțiuni de ultraj, conducerea sub înfluența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului. Procurorii l-au propus pentru arestare preventivă.