Confidenţialitate

Galați: Sancțiuni drastice ale Gărzii de Mediu după dezastrul ecologic de la Ivești | AUDIO

Sancțiuni drastice după dezastrul ecologic din localitatea gălățeană Ivești. Garda de Mediu a amendat ferma de creșterea păsărilor care arunca leșurile pe câmp, în apropiere de casele sătenilor.

Comisarii Gărzii de Mediu din Galați l-au amendat pe administratorul fermei de creștere a păsărilor cu 150.000 de lei și i-au impus ca, în câteva zile, să ecologizeze complet zona pe care a contaminat-o cu leșurile pe care le-a îngropat pe câmp.

Ecologizarea trebuie făcută obligatoriu cu o firmă autorizată în domeniu, care să incinereze cu respectarea normelor de mediu toate resturile animale aruncate la voia întâmplării.

În caz a fost sesizată și Poliția, care face cercetări pentru a stabili dacă faptele semnalate sunt de natură penală. La începutul acestei săptămâni, Garda de Mediu și Poliția din Galați au descins la Ivești, în urma numeroaselor reclamații făcute de localnici care se plângeau că nu mai suporta mirosurile groaznice care vin de pe câmp.

La fața locului, comisarii de mediu și polițiștii au descoperit numeroase focare de infecție în gropile în care fuseseră aruncate stârvurile de animale de la ferma de creștere a păsărilor din localitate.

Mai mult de două zile le-a luat organelor de control și cercetare să stabilească întreaga dimensiune a dezastrului ecologic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emanuela Turcu