Confidenţialitate

GALAȚI: O pensionară a făcut un împrumut CAR pentru a-şi plăti taxele

O pensionară din Galaţi s-a împrumutat de bani pentru a-şi plăti taxele locale. Ea a stat luni la coadă ore întregi şi a povestit că a venit de mai multe ori la Direcţia de Fiscalitate pentru a vedea dacă se redeschid ghişeele.

Femeia de 79 de ani a povestit pentru Mediafax că s-a împrumutat de bani pentru a plăti taxele şi că a venit la ghişeu pentru a nu risipi împrumutul bancar.

„Eu am pensia 700 (de lei, n.r.) şi am făcut împrumut la CAR. Ştiţi de când îi ţin? Am venit de vreo trei zile, aseară am venit iar să văd dacă au pus un afiş. Când am ajuns aici m-am speriat, dar stau pentru că eu cheltui banii. Îmi este frică că intru în bani şi vreau să scap de datorii. Am plătit şi CAR-ul şi cimitirul, tot. Să dau şi aici. Anul trecut am dat trei milioane şi 500 şi. Am patru milioane, dacă e mai mult nu am cum”, a povestit Fatimia Ionescu.

De altfel, luni în faţa sediului Direcţiei pentru Taxe şi Impozite a Primăriei Galaţi sute de persoane au format cozi foarte lungi încercând să-şi plătească datoriile către bugetul local.

La cozi nu s-a respectat regula privind distanţarea socială şi oamenii au spus că au vrut să scape de datorii încă din prima zi în care se redeschid ghişeele direcţiei de fiscalitate.