Galați: Locuințe de serviciu pentru medici, în stare jalnică

Consiliul Local Galați a votat, acum câteva luni, o hotărâre prin care mai multe locuințe din fondul locativ municipal să fie transformate în locuințe de serviciu pentru specialiști.

Astfel, primăria a repartizat unor doctori de la Spitalul de Psihiatrie două apartamente, într-un cartier periferic al orașului.

Când reprezentantul unității spitalicești a fost chemat să preia în administrare cele două locuințe, a avut surpriza neplăcută să găsească apartamentele într-o stare deplorabilă.

Acestea erau pline de mucegai, mizerabile, fără instalații sanitare și electrice, fără uși de interior și închise cu lacăte.

În aceste condiții, reprezentantul a refuzat să preia locuințele în starea în care se aflau.

Imediat după aceea, pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu ghetourile repartizate medicilor ca locuințe de serviciu.

După îndelungi așteptări, de peste un an, conform legii, în sfârșit, Spitalul de Psihiatrie Galați primește prin marea bunăvoință a Primăriei, două apartamente destinate locuinței medicilor. Este vorba de unul cu patru camere și altul cu o cameră. Deși inițial au existat cinci medici, care nu au, nu sunt din localitate, s-au aprobat cu mare greutate doar două locuințe de serviciu. La predare-primire, Primăria a menționat că sunt în stare foarte bună. Las la aprecierea dumneavoastră această stare foarte bună și mai las la aprecierea dumneavoastră „respectul” și preocuparea Primăriei Galati pentru medicii din spitalele din zonă. Aș putea spune chiar că este bătaie de joc și un gest ostentativ din partea edililor fiindcă am „îndrăznit” să le cerem așa ceva”, a postat pe pagina sa de Facebok, medicul Georgia Mocanu de la Spitalul de Psihiatrie din Galați, postarea fiind însoțită și de fotografii grăitoare.

Apariția fotografiilor în mediul online a băgat Primăria din Galați în ședințe, iar reprezentanții municipalității au venit cu varianta proprie.

Prin Hotărâre de Consiliu Local, aceste apartamente au fost date în administrarea Spitalului de Psihiatrie din Galați, cu aproximativ trei luni în urmă. Din informațiile pe care le avem, până în prezent, nici măcar contractul de dare în administrare către unitatea spitalicească nu a fost încă semnat. Până la momentul în care se dau în folosință apartamentele mai sunt pași de urmat, inclusiv o igienizare. Probabil igienizarea va fi făcută de Primăria Municipiului Galați”, a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Apartamentele repartizate medicilor de la Spitalul de Psihiatrie fac parte din fondul locativ vechi al Primăriei Galați și au fost locuite de chiriași evacuați pentru datorii uriașe sau pentru vandalizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS