GALAȚI: Bebeluș sufocat cu boabe de porumb

Multe semne de întrebare în cazul morții unui copil din Tecuci, care a decedat la Spitalul de Pediatrie din Galați, cel mai probabil asfixiat.

Micuțul a ajuns la urgențe în stare extrem de gravă, cu o mașină particulară și nu cu ambulanța, iar medicii nu au mai putut să-l salveze.

Poliția anchetează împrejurările în care a murit copilul – transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Băiețelul de 1 an și 8 luni din Tecuci a ajuns ieri după-amiază, în stare extrem de gravă, la unitatea de primire a urgențelor de la Spitalul de Copii din Galați.

Avea insuficiență respiratorie acută și intrase deja în stop cardio-respirator.

În pofida manevrelor de resuscitare prelungite, băiețelul a murit în scurt timp. Până să se pronunțe medicii legiști, cauza probabilă a morții este asfixia.

Se pare că băiețelul ar fi înghițit sau și-ar fi băgat în nas boabe de porumb uscate pe care părinții le dăduseră la animalele din curte. În scurt timp, a început să se umfle și să nu mai poată respira.

Și de aici apar o mulțime de semne de întrebare. De ce părinții copilului nu au sunat la Ambulanță să ceară ajutor? De nu l-au dus la Spitalul din Tecuci și au preferat să-l transporte 80 de kilometri, până la Galați, cu o mașină particulară? De ce micuțul nu era supravegheat în curte, la joacă?

La toate aceste întrebări vor răspunde părinții lui în fața organelor de anchetă. Poliția face cercetări, tratând cazul ca o moarte suspectă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS