Câștigătorii Globurilor de Aur

La Los Angeles, s-a desfășurat gala Golden Globes, prestigioase distincţii ale cinematografiei şi producţiilor tv.

Stabilite în urma voturilor exprimate de membrii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association sau HFPA), Globurile de Aur separă comediile de drame și oferă adeseori indicii viabile în privinţa viitorilor laureaţi ai premiilor Oscar

The Revenant este marele câştigător, impunându-se la categoria celui mai bun film, a celui mai bun actor, graţie prestaţiei lui Leonardo di Caprio, şi a celui mai bun regizor (Alejandro Gonzalez Innaritu).

Cu rolul din Marţianul, Matt Damon a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie, o categorie la care – de altfel – pelicula s-a impus. 

Jennifer Lawrence a obţinut Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie cu producția Joy.

Kate Winslet şi-a adjudecat cel de-al patrulea trofeu din carieră pentru rolul secundar din filmul biografic Steve Jobs. La rândul său, diva americană Lady Gaga a fost recompensată pentru prestația din serialul American Horror Story.

Mexicanul Gael Garcia Bernal a câștigat primul său Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial comic cu rolul din Mozart in the Jungle, producție care s-a impus şi la propria categorie.

La rândul său, Sylvester Stallone a obţinut întâiul trofeu din carieră la gala Golden Globes, pentru rolul secundar din producția Creed.

Jon Hamm s-a impus în competiţia celor mai buni actori dintr-un serial dramatic cu producția Mad Men.

Mr. Robot a fost desemnat cel mai bun serial-dramă.

Pelicula ungurească Son of Saul a fost desemnat cel mai bun film străin.

La categoria desenelor animate s-a impus Inside Out.

Neavând mari favoriţi, anul acesta, cursa pentru trofee a fost una deschisă.

Amfitrion al galei a fost actorul de comedie britanic Ricky Gervais, care şi-a cerut scuze în avans pentru glumele pe care le va face.