Confidenţialitate

Gafele premierului Dăncilă sunt molipsitoare și pentru alți miniști

Premierul Viorica Dăncilă a fost  în vizită de lucru în Israel, unde s-a întâlnit și cu omologul său Benjamin Netanyahu.

Vizita a fost anunțată, printr-un comunicat de la Guvern, când doamna Dăncilă era deja în Israel. Cei doi ar fi discutat despre situația internațională actuală și despre relațiile bilaterale, ba chiar au pus la cale o ședință comună de guvern.

O vizită făcută primavara trecută de Viorica Dăncilă în Israel a provocat reacții internaționale de protest, după ce autoritățile române au anunțat că analizează posiblitatea de a muta ambasada României – de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Gafele premierului sunt molipsitoare

Și – în timp ce guvernanții guvernează, presa le remarcă gafele. De data aceasta, alături de șefa Executivului, doi alți miniștri sunt autorii unor subiecte de glume.

România, în momentul ăsta, devine un jucător important în Uniunea Europeană. Noi suntem singurii producători de gaze din Uniune, și mai e Danemarca, dar cu foarte puțin.

Devenim extrem de interesanți pentru ceilalți”, a spus Bădălău, proaspăt numit ministru al Economiei, la Antena 3.

Ministerul Economiei gestionează Transgaz, operatorului reţelei naţionale de transport al gazelor naturale.

În realitate, România nu este singurul producător de gaze din UE, în nici un caz primul. Bădălău a uitat de primele 3 producătoare de gaze în Europa: Norvegia, Marea Britanie și Olanda.

Eroarea a fost făcută și de ministrul energiei anul trecut, Anton Anton:  “Suntem, dacă nu mă înşel, al doilea producător de gaze din Europa, după Marea Britanie”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, la o conferinţă în iunie 2018.

Același ministru care, vineri, a încercat să evite întrebările jurnaliștilor de la postul național de radio.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.