Gafă de imagine a presei internaționale. Ludovic, confundat cu Viktor Orban

Principalele agenţii de presă internaţionale au relatat, luni seară, despre demisia premierului României, Ludovic Orban, notând însă că forţele politice liberale au şanse mari să rămână la guvernare.

Totuși, în graba cu care au relatat despre acest eveniment politic de la bucurești, Agenția Reuters a pus o poză a premierului ungar Viktor Orban, pe site, la știrea despre demisia premierului român, Ludovic Orban. Nu este pentru prima dată când cei doi sunt confundați, astfel de gafe fiind întâlnite în presa internațională și imediat după desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, anul trecut.

„Premierul de centru-dreapta al României a demisionat luni, după un scrutin parlamentar în care alegătorii au oferit victoria nominală opoziţiei cu tendinţe de stânga, populiste. După numărarea a 95% din buletinele de vot, Partidul Naţional-Liberal al lui Ludovic Orban a fost învins de formaţiunea populistă Partidul Social-Democrat. Totuşi, pare improbabil ca social-democraţii să ajungă la conducere după ceea ce vor fi lupte post-electorale prelungite pentru formarea unui nou guvern de coaliţie”, scrie agenţia Associated Press.

„România: Premierul îşi anunţă demisia după un eşec electoral”, titrează Agenţia France-Presse. „Premierul liberal român Ludovic Orban şi-a anunţat luni seară demisia, la o zi după rezultatele dezamăgitoare ale formaţiunii sale politice în scrutinul legislativ, pe fondul criticilor referitoare la gestionarea pandemiei”, scrie Agenţia France-Presse, notând că forţele politice liberale, clasate pe locul doi după Partidul Social-Democrat, au şansa de a forma o alianţă de guvernare.

„Premierul de centru al României, Ludovic Orban, a demisionat luni, semnalând că renunţă la efortul de a fi viitorul premier după alegerile de duminică”, scrie agenţia Reuters, notând că Ludovic Orban a exprimat speranţa că liberalii vor propune viitorul prim-ministru.

„Premierul român Ludovic Orban şi-a prezentat demisia după înfrângerea partidului său în alegerile parlamentare”, scrie agenţia DPA.

„România: Premierul liberal Orban demisionează”, titrează agenţia ANSA. „Premierul român Ludovic Orban şi-a anunţat astăzi demisia, după insuccesul Partidului Liberal în alegerile parlamentare. (…) Totuşi, cele mai mari şanse de formare a guvernului le au forţele politice de centru-dreapta, care pot conta pe un spectru mai larg de alianţe”, comentează agenţia ANSA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS