Confidenţialitate

Furtunile au afectat mai multe zone din țară. Unele regiuni, sub cod roșu de ploi torențiale. Au fost trimise mesaje RO-ALERT

Cu aproape toata țara sub avertizare de ploi, furtunile au măturat mai multe localități. A fost cod roşu de ploi torenţiale duminică seară în judeţul Cluj. Meteorologii au emis avertizări nowcasting și pentru judeţele Suceava şi Bacău. În urma ploilor, pagube s-au înregistrat în județul Olt.  

Surprinși de furtună în munte, doi minori au fost loviți de fulger în timp ce se aflau în Pasul Vâlcan din județul Hunedoara. Unul dintre ei a avut nevoie de îngrijiri medicale.

După săptămâni în care nu a căzut un strop de ploaie, ieri, în Baia Mare, canalizarea a refulat în urma unei furtuni care a durat cam o oră. Mai multe străzi, garaje și subsoluri au fost inundate, iar oamenii au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

Și în Vaslui au fost pagube din cauza vremii. Șuvoaiele au desprins bucăți de asfalt de pe străzi, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, iar multe subsoluri s-au umplut cu apă.

La fel s-a întâmplat și în Slatina care pentru o oră a fost ieri sub avertizare cod roșu de vreme rea alături de alte câteva localități din județul Olt. Oamenii au primit mesaje RO-ALERT prin care erau sfătuiți să evite deplasările.

Cod roșu a fost duminică seară și în două localități din județul Cluj, iar mai multe zone din județele Bacău și Suceava au fost sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii.

Doi minori, un băiat de 14 ani și o fată de 17 ani,  au fost loviți de fulger în timp ce se aflau în Pasul Vâlcan din județul Hunedoara, unde duminică a fost avertizare cod galben de furtuni. Fata a avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece avea arsuri de gradele I și 2 pe 30 la sută din suprafața corpului.

Luni, aproape toată țara este sub avertizare de furtuni și ploi torențiale. Un cod galben de instabilitate atmosferică este în vigoare până diseară la ora 22  la munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentalã a Dobrogei şi local în Transilvania şi Maramureş.

Hidrologii au emis o atenționare cod galben de inundaţii pentru râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. Aceasta este în vigoare până luni, la ora 12.00.

Citește și: Avertismentul ministrului Mediului pentru agricultori: „Focul să nu fie lăsat nesupravegheat la părăsirea locației” | AUDIO