Confidenţialitate

Avertismentul ministrului Mediului pentru agricultori: „Focul să nu fie lăsat nesupravegheat la părăsirea locației” | AUDIO

Avertisment de la Ministrul Mediului: atenție la incendii în următoarea perioadă când sunt așteptate temperaturi care vor atinge și 40 de grade Celsius. Tanczos Barna spune că riscul apariției de incedii de vegetație este mare.

Ministrul Mediului: „Mare grijă în ceea ce privește folosirea focului. Focul să nu fie lăsat nesupravegheat la părăsirea locației”

„Mare grijă în ceea ce privește folosirea focului. Focul să nu fie lăsat nesupravegheat la părăsirea locației. Tot simpul să aibă grijă ca focul să fie stins cu apă. Agricultorii să nu folosească în această perioadă focul în loc de alte proceduri agricole de tocare a cantităților de paie și așa mai departe. Pentru că focul se extinde, se extinde peste vegetația uscată din afara terenului agricol”, a spus ministrul Mediului miercuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de caniculă pentru următoarele zile. Vineri și sâmbătă – în vestul și sud vestul țării – sunt așteptate și 40 de grade Celsius la umbră. La Guvern, a fost creată și o celulă de criză care să monitorizeze efectele produse de temperaturile ridicate.

Ministrul Mediului: „Nu avem voie să ajungem în situația Spaniei, Greciei, Franței”

„Este o perioadă extrem de periculoasă și nu avem voie să ajungem în situația Spaniei, Greciei, Franței și așa mai departe. Pădurile noastre sunt de alt tip, nu avem același pericol de a avea incendii în fondul forestier pe suprafețe foarte mari, dar și în aceste condiții se poate întâmpla ca litiera să ia foc și să se extindă”, a mai spus ministrul Mediului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Valul de caniculă ajunge în România. Meteorolog ANM: „Vor fi valori resimțite de 44 spre 45 de grade Celsius” | AUDIO