Confidenţialitate

Atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia weekendul acesta: Fenomene meteo extreme în mai multe regiuni ale țării

Ministerul Afacerilor Externe atenționează românii care vor să meargă în Grecia despre avertizarea meteo de fenomene extreme transmisă de Serviciul Național de Meteorologie – EMY. Avertizarea este valabilă în perioada 12 – 15 august 2022, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul Greciei.

Avertizare meteo de fenomene extreme transmisă de Serviciul Național de Meteorologie – EMY

Sunt semnalate precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii, descărcări electrice se vor înregistra în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir și, parțial, în nordul Mării Egee.

Avertizare meteo pentru sâmbătă, 13 august 2022

Sunt așteptate averse însoțite de vânt puternic și căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia și în insulele Ionice.

Avertizare meteo pentru duminică, 14 august 2022

Se vor înregistra averse abundente, căderi de grindină și furtuni în Tesalia, Macedonia centrală și de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale (inclusiv regiunea Attica), insula Evia și insulele din nord-estul Mării Egee.

Avertizare meteo pentru luni, 15 august 2022

Fenomenele meteo puternice se vor mai înregistra doar pe alocuri în zone din partea de nord-est a Republicii Elene și insulele din nord-estul Mării Egee.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grecia: Puternic incendiu forestier pe insula Thassos