Confidenţialitate

Funcționarii publici dau Guvernul în judecată

Funcţionarii publici din administraţia centrală vor da în judecată Guvernul, nemulțumiți că le scad salariile ca urmare așa numitei revoluții fiscale.

Anunţul a fost făcut de Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Potrivit sindicaliștilor, Legea salarizării şi transferul contribuţiilor ar duce la o discriminare în rândul funcționarilor.

Președintele Sindicatului funcționarilor publici, Sebastian Oprescu.

„Dăm în judecată Guvernul pe cele trei acte normative, respectiv Legea salarizării, Ordonanţa 79, cea care modifică contribuţiile şi le transferă de la angajator la angajat şi Ordonanţa 90, care spune că la creşterea salarială din 2018 s-a avut în vedere transferul sumelor aferente suportării contribuţiilor. Din păcate, nu la toată lumea s-a dat o creştere de 25%. Alţii au beneficiat de o creştere parţială, alţii deloc, sau din contră, au suportat o scădere salarială, din cauza faptului că erau deasupra grilei”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit lui Oprescu, în prezent, din cei 70.000 de funcţionari din administraţia centrală, 30.000 sunt afectaţi și au de pierdut la salariu, ca urmare a revoluției fiscale.
Sindicatul Național al Funcționarilor Publici cere, totodată, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, pentru găsirea unei soluții – Caz în care se renunță la acțiunea în instanță.