Frappe-ul este bogat în calorii

Suntem la ora la care bem o cafea. E bine de ştiut însă că gheaţa în cafea nu face bine corpului.

Acest produs conţine la fel de multe calorii ca şi o masă caldă, potrivit studiului realizat de o fundaţie ce luptă împotriva cancerului, relatează Reuters.

Cercetători din Marea Britanie au verificat conţinutul unei cafele cu gheaţă oferită de trei branduri importante de cafea din această ţară.

Experţii au încercat să determine conţinutul caloric, în condiţiile în care tot mai multe cercetări indică o asociere între obezitate şi cancer.

O cafea cu gheaţă are în medie între 200 şi 560 de calorii.

Experţii recomandă ca o femeie să consume zilnic, în medie, aproximativ 2.000 de calorii, iar un bărbat în jur de 2.500 de calorii, pentru a avea o greutate optimă.

Persoanele aflate la regim consumă cel mult 1.500 de calori pe zi.

Faptul că pe piaţă există un sortiment de cafea cu gheaţă care depăşeşte un sfert din necesarul zilnic de calorii al unei femei reprezintă o chestiune alarmantă, a declarat Rachel Thompson, director de programe ştiinţifice la World Cancer Research Foundation din Londra.

Dat fiind faptul că este cantitatea de calorii pe care te aştepţi să o găseşti într-o cină întreagă şi nu într-o băutură.

Fundaţia estimează că aproximativ 19.000 de îmbolnăviri de cancer ar putea fi prevenite numai în Marea Britanie, dacă aceste persoane ar reuşi să slăbească acele kilograme pe care le au în plus.

Rachel Thompson consideră că o cafea cu gheaţă băută ocazional nu reprezintă un pericol prea mare şi recomandă alegerea unor tipuri de cafea fără zahăr, în combinaţie cu lapte degresat sau parţial degresat, fără frişcă şi fără siropuri de fructe.