Fostul primar al Timișoarei a fost condamnat cu suspendare în dosarul finanțării Clubului Politehnica

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu a fost condamnat definitiv în dosarul finanțării clubului Politehnica Timișoara la 3 ani de închisoare cu suspendare. Gheorghe Ciuhandu va trebui să achite în solidar cu clubul timișorean dar și cu ceilalți inculpați din dosar 6 milioane de euro, suma reprezentând prejudiciul adus primărie Timișoara.

Inițial Gheorghe Ciuhandu a fost achitat de magistrații Tribunalului Timiș, însa judecătorii Curtici de Apel au schimbat sentința în închisoare cu suspendare.

La fel și în cazul celorlalți inculpați din acest dosar. Procurorii DNA, care au instrumentat cazul,  i-au acuzat de abuz în serviciu pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul Primariei Ioan Cojocari, un consilier juridic, pe  directorul economic dar și pe fosta directoare a Direcției de Comunicare.

Anchetatorii spuneau în 2008 că inculpații din dosarul de finanțare a clubului Politehnica au încălcat legea și în baza unui contract de asociere au virat timp de 3 ani, cațe 9 milioane de lei anual pentru sprijinirea echipei Politehnica Știința Timișoara.

Banii însă nu au ajuns la echipa ci au fost folosiți pentru redresarea financiară a societății deținută de Marian Iancu și care deținea clubul de fotbal.

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu va trebui, împreună cu ceilalți inculpați să achite și prejudiciul stabilit la acea dată de auditorii Curții de Conturi și care se ridică la 27 de milioane de lei, aproximativ 6 milioane de euro.

Mai mult, condamnații din dosarul Poli 2 așa cum a fost supranumit dosar de urmările penală, vor trebui să presteze munca în folosul comunitatii. Cu alte cuvinte, fostul primar și fostul secretar al primăriei Timișoara ar putea lucra 60 de ore, cât a dispus instanța, la societatea de horticultură care aparține de primăria orașului. Alți 7 inculpați în acest dosar, cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu, au fost achitați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare