Fostul ministru Florin Jianu: În momentul în care ai pierdut credibilitatea, ca Guvern, este aproape imposibil să mai revii

Florin Jianu, care a demisionat din funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat după şedinţa în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, a declarat că nu crede că vreunul din miniştrii cabinetului Grindeanu ştia de respectiva OUG 13, în şedinţa de Guvern în care s-a aprobat. Și aceasta pentru că actele au fost aduse la finalul şedinţei de Guvern.

 

Întrebat dacă Guvernul Grindeanu ar putea să recâştige încrederea manifestanţilor după ce a abrogat celebra ordonanță şi după demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, Florin Jianu a răspuns că în momentul în care un guvern a pierdut credibilitatea şi deja are o pecete, este „aproape imposibil” să îşi mai revină.

 

În ceea ce priveşte actualele proteste care durează de două săptămâni, soluţia ”este în mâna altora, nu a mea, mi-am spus clar punctul de vedere”, a menţionat Jianu.

 

”Ceea ce consider etic, ca şi importanţă profesională, eu am făcut deja pasul. Deşi nu ar fi trebuit să îl fac eu, ar fi trebuit să îl facă altcineva în acel moment, ministrul Justiţiei în acel moment (Florin Iordache, n.r.)”.

 

Mandatul lui Florin Jianu în Guvernul Grindeanu a fost de numai 27 de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS