Confidenţialitate

Foști angajați ai M. Energiei și CE Oltenia, dați în judecată

Zece foști angajați ai Ministerului Energiei și ai Complexului Energetic Oltenia au fost dați în judecată de companie pentru recuperarea sumei de peste 300.000 de lei. Un control al inspectorilor de la ANAF a scos la iveală faptul că în perioada 2014-2015 indicatorii de performanță ai companiei au fost falsificați, astfel încât în buzunarele șefilor să intre sume importante de bani, sub forma de prime.

 Complexul Energetic Oltenia le-a plătit celor zece persoane peste 330. 000 de lei, după ce aceștia au dublat sau chiar au triplat indicatorii de performanță.

Descoperirea a fost făcută în urma unui raport efectuat de ANAF pentru perioada 2014-2015. Documentul a arătat că indicatorii de performanță au fost falsificați pentru ca directorii și membrii din Consiliul de Supraveghere să primească bani mai mulți pentru îndeplinirea obiectivelor. Printre beneficiarii sumelor încasate illegal sunt 5 directori din complex și alte 5 persoane, respectiv Gabriel Dumitrașcu, Răzvan Purdilă, fosti angajati al din Ministerul Energiei, Dorin Spătaru, Georgiana Porumbel și Alin Chițu. În paralel, ANAF a sesizat și organele de anchetă în urma raportului de control, însă juriștii Complexului Energetic Oltenia i-au chemat în judecată în civil pe fiecare în parte pentru recuperarea urgentă a prejudiciului.