FNT amână spectacolele din zilele de doliu naţional

În contextul tragediei din Bucureşti care a îndoliat România, Festivalul Naţional de Teatru anunţă amânarea unor spectacole care urmau a fi prezentate în aceste ultime zile ale evenimentului cultural.

27 de persoane, în majoritate tinere, au murit în incendiul care a cuprins clubul Colectiv. Alte peste 150 au fost internate în spital, unele în stare critică.

“Organizatorii Festivalului National de Teatru, solidari cu victimele accidentului şi familiile acestora, au decis amânarea a 4 spectacole programate în ultimele zile de Festival”, scrie pe site-ul FNT.

“Întreaga echipă a Festivalului Naţional de Teatru îşi exprimă profunda compasiune faţă de familiile îndoliate şi prietenii celor dispăruţi, precum şi faţă de cei care acum se află într-o mare suferinţă şi se luptă pentru viaţă”, se mai scrie pe pagina festivalului.

Spectatorii care nu pot sau nu vor să beneficieze de biletele deja achiziţionate, şi de reprogramarea acestor reprezentaţii, vor putea să-şi recupereze contravaloarea acestora. Cei care au cumpărat bilete de la teatre, îşi pot primi banii înapoi de la casele de bilete ale teatrelor respective. Cei care au cumpărat bilete online de pe platforma mystage.ro sunt rugaţi să trimită un email cu solicitarea returnării banilor şi cu dovada de plată, pentru a putea fi identificaţi în sistem şi a-şi recupera banii.

Reunit în şedinţă extraordinară, guvernul a decretat ca zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie să fie unele de doliu naţional în memoria celor au murit.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi distrugere.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că bilanţul victimelor ar putea să crească din cauza stării critice a unora dintre răniţi.

O echipă de experţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a ajuns la Bucureşti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului care a cuprins, aseară, clubul bucureştean Colectiv. INCD-INSEMEX este singurul institut din ţară cu specialişti care pot stabili cu exactitate cauzele producerii unei asemenea tragedii.

Sute de persoane au mers la Centrul de Transfuzie din Capitală să doneze sânge pentru supravieţuitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS