Confidenţialitate

Florin Cîțu critică modul în care coaliția, din care face parte, a gestionat pregătirea pentru valul Omicron | AUDIO

Președintele PNL, partid aflat la guvernare, critică modul în care au fost făcute pregătirile pentru valul cinci al pandemiei Covid-19.

Florin Cîțu spune că numărul mare de infectări zilnice va duce și la o presiune pe buget, în condițiile în care multe companii se vor trezi cu angajații în concediu medical sau vor fi nevoiți să-și suspende activitatea.

„Înțeleg că avem peste 10.000 de cazuri zilnic și aceste cazuri cresc nu reprezintă o problemă pentru actuala… în acest moment. 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă persoane care au intrat în contact direct că stau și ele acasă, înseamnă alte concedii medicale, deci înseamnă costuri suplimentare pentru companii și pentru stat. Dacă acest număr crește s-ar putea să avem companii întregi care își vor opri activitatea pentru că nu pot să funcționeze. Sunt foarte curios să văd dacă acesta a fost planul de la început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu, pentru că eu nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, doar văd că, cumva, suntem ok. Toată lumea încearcă să ignore aceste probleme.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Cîțu a fost vehement criticat la rândul lui, pentru proasta gestionare a valului 4 al pandemiei și îngroparea campaniei de vaccinare.

Inquam Photos / George Călin

Citește și: Liderii coaliției, întreceri în reduceri de taxe pentru gaze și energie electrică, înainte de ședința comună | AUDIO