Confidenţialitate

Florin Cîțu: Alocația copiilor va crește din luna ianuarie | AUDIO

Alocația copiilor va crește din luna ianuarie, anunță premierul Florin Cîțu. Acesta spune că din 2023, alocația de stat va fi crescută începând cu anul 2023 cu rata medie a inflației:

”Cuantumul alocației de stat pentru copii, începând cu ianuarie 2022, 486 de lei pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau 3 ani în cazul copilului cu handicap, 243 de lei pentru copiii cu vârste între 2-18 ani și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, 486 de lei pentru copiii cu vârste între 3 ani și 18 ani în cazul copilului de handicap”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 milioane de lei este ajutorul guvernamental pentru cei afectați de inundațiile din ultima perioadă. Premierul Florin Cîțu a explicat și cum se vor aloca acești bani.

”Câte 6.000 de lei pentru familie și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 75% și peste acest procent, câte 4.000 de lei pentru persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 50% până la 75%, câte 2.500 de lei pentru persoanele și familiile singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 25% până la 50%, câte 1.500 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până 25% și câte 1.000 de lei pentru persoanele ale căror locuințe au fost deteriorate indiferent de tipul bunurilor. Suplimentar, 7.500 de lei dacă au fost înregistrate persoane decedate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe localități din România vor primi bani din fondul de intervenție pentru a își reface infrastructura afectată de inundații, a mai anunțat șeful Executivului.

Nouă mii de mineri vor fi disponibilizați până în anul 2025, anunță premierul. Este o consecință a politicii de decarbonare a Uniunii Europene, cea care vizează închiderea minelor neperformante. Minerii disponibilizați vor primi un venit lunar de competare dacă au cel puțin 36 de luni vechime și de plăți compensatorii pe o perioadă de până la 48 de luni, în funcțe de vechimea în muncă.

”Numărul de persoane estimate a fi disponibilizate până în 2025 este de 9.000 de persoane, 2.239 la societatea Complex Energetic Hunedoara și 282 de persoane la compania Națională a Uraniului, 6.484 de persoane societatea Complexul energetic Oltenia.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.