FLEX – Un an de liceu gratuit în SUA pentru elevii români

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale lansează o nouă sesiune de înscrieri pentru programul Future Leaders Exchange Program (FLEX).

Participarea la Programul FLEX este gratuită iar bursa oferită este completă. Până în prezent, 49 de liceeni români, din diferite județe ale țării, au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați să urmeze aceeași procedură de înscriere.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite și presupune un schimb de experiență, pe perioada unui an școlar, pentru liceeni, în Statele Unite ale Americii.

Obiectivul programului este de a promova înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și cei ai țărilor din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an alături de o familie americană și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program.

Pentru ediția 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse. În prezent, alți 35 de liceeni români se află în SUA și urmează a reveni în țară anul viitor.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc TOATE condițiile:

• au cetățenie română;

• sunt născuți între 15 iulie 2001 și 15 iulie 2004;

• sunt, la momentul înscrierii, în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;

• studiază limba engleză în liceu;

• îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun doar online pe siteul https://ais.americancouncils.org/flex, în perioada 1 septembrie – 16 octombrie (ora 23:59) 2018.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS