”Flautul fermecat” deschide stagiunea Operei Comice pentru Copii

Odată cu începerea anului școlar, Opera Comică pentru Copii din București deschide noua stagiune și îi așteaptă pe cei mici cu spectacole îndrăgite din stagiunile trecute și cu premiere din toate genurile artistice.

Astfel, în weekend-urile 9, 10 și 16, 17 septembrie, sunt programate 4 reprezentații ale operei ”Flautul fermecat”, de W. A. Mozart, la Sala Mare.

Pe 16 și 17 septembrie, va avea premiera opera Bastien și Bastienne, de W. A. Mozart, recomandată copiilor de peste 3 ani. Spectacolul reprezintă debutul pe scena Sălii UnderGrant a unei echipe tinere de creație formată din dirijorul Răzvan Apetrei, regizoarea Irina Crăiță și scenografele Bianca și Sabina Veșteman.

Lista premierelor din luna septembrie continuă cu spectacolul Lumea păpușilor, după baletul clasic Coppelia, cu un libret scris de Charles-Louis-Étienne Nuitter și pus în scenă prima oară la Opera din Paris, în 1870. La București, spectacolul, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, se va juca începând cu 22 septembrie, în Sala Mare.

Salonul Mozart își așteaptă micii spectatori într-un spațiu renovat, cu îmbunătățiri realizate pe măsura nevoilor publicului tânăr. Pe 16 și 17 septembrie, prichindeii sunt invitați la Salonul de scenografie, un atelier interactiv în care cei mici descoperă secretele creării unui spectacol sub îndrumarea scenografei Bogdana Pascal, iar apoi se vor întâlni cu Directorul de teatru, o punere în scenă ingenioasă după opera omonimă a lui W. A. Mozart, semnată de regizorul Cristian Mihăilescu.

După spectacolele din weekend va continua programul de mare succes „În spatele cortinei”, care va fi îmbogățit cu mai multe puncte de atracție și mai mulți ghizi din personalul Operei Comice pentru Copii.

Părinții pot achiziționa abonamente pentru întreaga stagiune a Operei Comice pentru Copii, care cuprind locul asigurat la 10 reprezentații și un puzzle sau un program de sală la spectacole. Cei care cumpără abonamente primesc cadou intrări la evenimentele din Sala UnderGrant și Salonul Mozart, un tur în spatele cortinei și intrarea la o Gală a Operei Comice pentru Copii.

Amănunte suplimentare puteți găsi pe site-ul instituției, www.operacomica.ro, pe pagina de Facebook sau pe aplicația OCC.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă de soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, insituția de cultură are, lunar, peste 10.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate peste 400 de reprezentații, dintre care 16 premiere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS