Firea: Primăvara aceasta vom lansa benzile unice pentru mijloacele de transport în comun

Benzile unice pentru mijloacele de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, a anunţat, astăzi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a precizat că pentru început acestea vor fi marcate doar orizontal, “din vopsea”, urmând ca mai târziu să fie instalaţi şi stâlpi.

“În această primăvară, vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, doar din vopsea şi ulterior, la finalizarea licitaţiei, şi cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpi care marchează, practic, banda unică. Sunt necesare benzile unice şi le vom aplica acolo unde, atât Poliţia Locală Municipală, cât şi cele de la sector şi Poliţia Capitalei şi Brigada Rutieră, consideră că ajută la fluidizarea traficului şi nu mai mult încurcă”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că trebuie să existe şi din partea cetăţenilor o anumită disciplină în trafic.

“Aici va trebui să facem echipă, autorităţi cu cetăţeni, şi să înţelegem că banda unică este pentru mijloacele de transport în comun, pentru taxiuri şi pentru salvări, pompieri, maşini de urgenţă, dar nu şi pentru celelalte autoturisme, pentru că atunci nu mai e bandă unică şi nu am rezolvat nimic”, a mai spus Firea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS