Confidenţialitate

Firea a venit cu halat și mască de protecție la ședința Consiliului General: Ne protejăm de virușii guvernamentali

Echipată cu halat și mască de protecție, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat propria numărătoare a copiilor bolnavi de gripă în ședința Consiului General. Ar fi vorba de puțin peste 1.900 de cazuri.

Gabriela Firea s-a plâns de felul în care gestionează Guvernul sezonul gripal și a declarat că este pregătită pentru controale anunțate de Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

La ședința de consiliu general al Capitalei la care se discută modificarea regulamentului pentru firmele de taxi sau acordarea de vouchere Rabla, la prezidiu s-au așezat consilierii muncipali în mijlocul cărora a stat Gabriela Firea, toți echipați.

„Am venit cu măști de protecție și halate și eu și consilierii generali. Ne protejăm de virușii guvernamentali. (…) Avem peste 1.905 de cazuri de gripă raportate doar la școlile de stat, dar în continuare pe site-ul instituției Guvernului, numărul cazurilor trecute în dreptul Capitalei rămâne 92”, a declarat Gabriela Firea în deschiderea ședinței.

Primarul general a declarat că din punctul ei de vedere prioritatea Guvernului ar trebui să fie privatizarea sistemului de sănătate și nu controalele abuzive. Gabriela Firea spune că deja a pregătit un birou cu sare, pâine și ștergar pentru a întâmpina controlul anunțat de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus că va trimite două echipe care să facă verificări la Primăria Capitalei: Corpul de Control și inspecția economico-financiară.

Instituția nu a mai fost verificată de 10 ani, susține Cîțu.