Confidenţialitate

Feriţi-vă de arsurile solare!

Un nou studiu arată încă o dată că tinerii care se expun în exces la soare fără cremă cu factor de protecție împotriva razelor ultraviolete au un risc crescut de apariție al cancerului de piele mai târziu în viață.

Studiul publicat într-o revistă medicală cu teme privind epidemiologia și prevenția cancerului s-a desfășurat cu ajutorul unor persoane care între 15 și 20 de ani au avut cel puțin 5 episoade de arsuri solare. Rezultatele îngrijorătoare au arătat că riscul pentru cancerul de piele scuamos sau cu celule bazale este cu 68% mai mare, și chiar mai mare pentru melanom, cu 80%.

Melanomul este considerat cel mai periculos tip de cancer de piele. Dacă poate fi tratat în stadii incipiente, atunci când metastazează în organism sunt șanse mici de vindecare.

Melanomul apare ca o pată maronie, cu marginile neregulate. O aluniță trebuie să ne îngrijoreze dacă își schimbă culoarea, textura, volumul sau suprafața.
Soarele are efecte benefice asupra corpului, dar în același timp și efecte negative.

Există trei tipuri de ultraviolete. Cele de tip A provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și bronzul de scurtă durată. Ultravioletele de tip B sunt responsabile de creșterea producției de melanină, pigmentul din piele care conferă bronzul de lungă durată. De asemenea, pot produce cancer cutanat. Ultravioletele de tip C se opresc în atmosferă. Mai nociv decât soarele este solarul care emite toate cele 3 tipuri de radiații ultraviolete.
Protejați-vă și copiii de efectele nocive ale soarelui.