Tânără revenită din Italia cu durere în gât, transportată la Institutul “Matei Balş”

O tânără revenită din Italia cu durere în gât a fost preluată, duminică, din complexul studențesc Regie și transportată la Spitalul Matei Balş, pentru efectuarea de investigaţii medicale.

“Pacienta a fost transportată cu un echipaj SMURD pentru a fi testată cu în vederea stabilirii dacă a fost infectată cu noul tip de coronavirus. Astfel, femeia nu este confirmată ca fiind purtătoare a virusului, ci se fac verificări pentru a se stabili acest lucru, având în vedere simptomele prezentate şi zona din care a revenit în ţară”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Se așteaptă rezultatele analizelor.

Pe teritoriul României au fost înregistrate, până duminică, 15 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, dintre care 5 au fost declarate vindecate şi au fost externate.

Pe teritoriul României sunt în carantină instituţionalizată 11 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul coronavirus. Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Guvernul italian a adoptat prin decret, duminică dimineaţă, măsuri excepţionale de izolare a 16 milioane de locuitori ai nordului Peninsulei precum şi măsuri restrictive referitoare la întreaga ţară şi care vor rămâne în vigoare până la 3 aprilie.

Bilanţul mondial provizoriu este de 109.032 de cazuri în 99 de ţări şi teritorii, dintre care 3.792 au fost mortale. În Italia, 133 de persoane au murit în 24 de ore.

În jur de 60.000 de infectați s-au vindecat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS