Expoziție foto la Arad despre șvabii dunăreni

O  expoziţie despre şvabii dunăreni din sud-estul Europei va fi vernisată, marţi, la Sala Clio a Compexlului Muzeal Arad.
Expoziţia „Printre alții. Șvabii dunăreni în Europa de sud-est de astăzi”, cu instantanee fotografice semnate de Dragoljub Zamurović, este organizată de Complexul Muzeal Arad în colaborare cu Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm, Germania.
Aceasta este rezultatul unui proiect realizat de Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm împreună cu Dragoljub Zamurović, fotograf sârb, cunoscut pentru  spectaculoasele sale fotografii făcute de la înălțime din sud-estul Europei.
Proiectul se referă la documentarea vieţii cotidiene a şvabilor dunăreni din patru ţări ( România, Ungaria, Croaţia şi Serbia), prin 60 de fotografii și biografii semnificative.
Din galeria de portrete fac parte şi trei arădeni: laureatul premiului Nobel pentru Chimie, Stefan Walter Hell, preotul Basilicii Papale Maria Radna,  Andreas Reinholz şi antreprenorul privat Edwin-Alexander Zaban.
Vernisajul va avea loc marţi, 10 octombrie, la Sala Clio, cu începere de la ora 17.30.
Expoziţia poate fi văzută la sala Clio de pe strada Horia nr 10 până pe data de 18 octombrie, în fiecare zi, inclusiv lunea, între orele 9-17.
Intrarea este liberă.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS