Confidenţialitate

Mixich: Va fi cazul să ne îngrijorăm când ritmul înmulțirii cazurilor devine prea alert | AUDIO

Va fi cazul să ne îngrijorăm din cauza creșterii numărului persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, în momentul în care numărul bolnavilor internați la terapie intensivă se va apropia de 1000, susține Vlad Mixich, expert în politici de sănătate publică.

El a spus în emisiunea Deșteptarea că în majoritatea țărilor europene, s-a observat o creștere a numărului de îmbolnăviri, după intrarea în vigoare a măsurilor de relaxare.

Când e cazul să ne îngrijoram? Atunci când ritmul acestei creșteri devine prea alert. Orice apropiere de pragul de 1000 de internări la ATI începe să devină nu îngrijorătoare, ci foarte, foarte îngrijorătoare, pentru că orice supra-încărcare a sistemului medical ne-ar aduce și pe noi într-o situație dramatică cum a fost Italia – personalul medical a fost nevoit să aleagă între pacienții pe care îi tratează prioritar. Deci, practic au ales cui să dea o șansă la viață“.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vlad Mixich spune că multe țări europene au stabilit un sistem de tip semafor – adică au coduri verde, galben sau roșu – pentru a marca cât de gravă este situația creată de epidemia de coronavirus.

În Italia și în Franța, autoritățile folosesc un sistem de semaforizare prin care riscul este apreciat și publicat transparent în fiecare zi pe siteurile instituțiilor de sănătate publica, risc roșu, galben și verde. În Germania, dacă rata zilnică a infecțiilor depășește 50 de cazuri confirmate la 100.000 de locuitori pentru șapte zile consecutiv, atunci măsurile de restricție vor fi reimpuse“.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.