Confidenţialitate

Exercițiu internațional de protecție civilă în caz de inundații, în desfășurare în Arad și Timiș. Efective din mai multe state europene, prezente

Un amplu exercițiu internațional de protecție civilă în caz de inundații, la care participă mai multe state europene, este în desfăşurare în judeţele Arad şi Timiş, unde au ajuns forţe din Belgia, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Spania, Lituania, Letonia şi Estonia, pe lângă cele din România.

În Arad, pe râul Mureș, scenariul vizează acțiuni de căutare-salvare de persoane afectate de inundații. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, locotenent-colonel George Pleșca: „Scenariul exercițiului are un caracter semi-fictiv, totul se desfășoară într-o țară fictivă numită Modulistan, sever afectată de inundații. În județul Arad, echipele din Croația și Spania vor executa operațiuni de salvare și de căutare-salvare a unor victime rezultate în urma unei inundații catastrofale”.

În județul Arad a fost o operațiune de salvare la trei insule executată de echipele Croației și Spaniei. Echipele folosesc instalaţii de purificare a apei, echipamente pentru salvarea victimelor inundaţiilor, pompe de mare capacitate, fiind amenajată şi o tabără pentru sinistraţi. Exercițiul durează până pe data de 23 octombrie.

Autor: Ciprian Boițiu

Citește și: Prof. Cristian Preda: „În Europa, când o majoritate nu mai este posibilă, se merge la alegeri, nu se sună la cazarmă”.

Sursa Foto: Facebook / ISU Timiș