Confidenţialitate

Exclusiv | Ministerul Sănătății transformă mai multe spitale din București și Ilfov în unități pentru pacienții care au COVID

Ministerul Sănătății a decis să transforme mai multe spitale din București și Ilfov în spitale Covid, în condițiile în care numărul infectarilor cu Sars Cov 2 crește în capitală exponențial.

Unul dintre spitalele mari care vor fi transformate în unități suport COVID este Spitalul Județean Ilfov, cel mai mare din județ, aflat în București, au precizat pentru Europa FM surse din cadrul Ministerului Sănătății.

Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache, confirmă informația, dar spune că unitatea nu este total pregătită pentru o asemenea transformare.

Ea va asigura, totuși, aproape jumătate din paturile necesare în plus acum în regiunea București Ilfov.

În jur de 400 de paturi, toate pentru pacienți COVID. N-a apărut ordinul, dar am avut aseară o discuție cu ministrul Nelu Tătaru, iar întregul spital va fi spital suport COVID. Dacă vrem să trecem cu bine peste momentele grele, este nevoie de solidaritate. Spitalul era pregătit pentru acest lucru.

Europa FM: Cum va fi transformat? Ce faceți să fie adaptat?

Asta trebuie să-i întrebați pe specialiști. Mie un ochi îmi râde, un ochi îmi plânge.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi, ministrul Nelu Tătaru merge în control la Direcția de Sănătate Publică București în condițiile în care, până în această dimineață, niciunul dintre bucureștenii pozitivi care au refuzat internarea în ultimele două săptămâni nu a primit de la DSP decizie de revenire sub supraveghere, au explicat pentru Europa FM surse oficiale.

Vă reamintim, Ministrul Sănătății a înlocuit-o pe șefa DSP București, un epidemiolog, cu președinta PNL sector 2, medic de familie.

Ministerul Sănătății a ajuns la concluzia că în capitală este nevoie, rapid, de încă 900 de locuri pentru pacienții diagnosticați cu Sars Cov 2.