Evaluarea Națională 2019: Subiectele la Limba și Literatura Română

Subiectele de la Evaluarea Națională proba de Limba Română. Elevii de clasa a VIII-a au avut de argumentat apartenența unui text la genul dramatic și de scris o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură.

Absolvenții de clasa a VIII-a au primit la primul subiect un fragment din opera „Ultima cursă”, de Horia Lovinescu.

Pe lângă partea de gramatică – prin care li s-a cerut găsirea unor sinonime sau menționarea rolului cratimei, elevii au avut de argumentat apartenența textului scris de Horia Lovinescu la genul dramatic.

La Subiectul al II-lea, au avut de scris o compunere de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură.

Baremul de corectare va fi publicat de Ministerul Educației la ora 15:00. Aproximativ 150.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut astăzi proba scrisă la Limba Română.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale ale examenului de evaluare vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Sursa foto: Mediafax.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare